Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Music Therapy

Χαίρετε φίλοι μου!

Ζητώ συγγνώμη για την απουσία μου από τη στήλη αλλά κάποια θέματα με κράτησαν μακριά.

Επανέρχομαι λοιπόν με ένα από τους σημαντικότερους γάλλους καλλιτέχνες και ίσως τον σημαντικότερο ράπερ της Γαλλίας.

Ο λόγος λοιπόν για τον McSolaar. Γεννημένος στην Αφρική και μεγαλωμένος στη Γαλλία, έζησε τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό από πολύ νωρίς και αυτό φαίνεται και στα κομμάτια του. Δεν κάνει μόνο κοινωνική κριτική αλλά τα κομμάτια του έχουν ένα ασυνήθιστο καλλιτεχνικό αέρα. Πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες του ιδίου είδους έχουν πει γι’αυτόν ότι «η μουσική του δεν μοιάζει με κανενός άλλου ράπερ πάνω στη γη».  Έχει πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό του και έχει καταφέρει να συνδυάσει διαφορετικά μουσικά είδη όπως ο αραβικός, ο λάτιν και ο αφρικανικός ήχος.

Τέλος σημαντικό ρόλο στο σύνολο της μουσικής του έχουν παίξει οι στίχοι του που είναι λυρικοί και βαθειά φιλοσοφικοί. Θέματα για κοινωνικό προβληματισμό δίνονται μέσα από τα τραγούδια του σαν εικόνες , βιωματικές ιστορίες ή ιστορίες μυθοπλασίας.

Αυτά από εμένα λοιπόν. Σας αφήνω με Mc Solaar και ένα από τα καλύτερα κομμάτια του. Καλή δύναμη και να είστε όλοι καλά!

1 σχόλιο:

  1. Poli kali epilogi gia akomi mia fora! Mas lipsate kirie B.X alla xalali h anamoni. An kai den akouw idietera auto t eidos mousikis to tragoudi auto mou aresei para polu! Mpravo gia akomi mia fora!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή