Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Music Therapy Κωστής Μαραβέγιας

Μύρισε φθινόπωρο (επιτέλους!)

Η εποχή με την πιο συναισθηματική νότα!


Το φθινόπωρο έχει ταυτιστεί με την θλίψη που δημιουργεί το τέλος του καλοκαιριού. Η φθινοπωρινή βροχή έχει γίνει άλλωστε τραγούδι αμέτρητες φορές.

Κάθε περίοδος του χρόνου συνδέεται με μελωδίες, τραγούδια και εικόνες. Μιας και βαίνουμε προς τον χειμώνα, ολοένα και περισσότερο στριφογυρίζει στο μυαλό μου η εικόνα να βρίσκομαι σε ένα «ζεστό» μαγαζί, ενώ έξω βρέχει, πίνοντας ζεστή σοκολάτα και ακούγοντας μουσική που να αρμόζει στην περίσταση!
Ένας από τους καλλιτέχνες που συγκεκριμένα τραγούδια του έχω ταυτίσει με αυτήν την εποχή είναι ο Κωστής Μαραβέγιας.

Θα μου πείτε είναι δυνατόν με τόσο ρυθμικά και funky κομμάτια να σου θυμίζει το φθινόπωρο; Κι όμως!

Ο Μαραβέγιας αποτελεί σπάνια περίπτωση για τα δεδομένα της Ελλάδας. Είναι από τους πιο ολοκληρωμένους μουσικούς (σε σύνθεση και σπουδές) τραγουδά στην Ελληνική, Αγγλική, Ισπανική και Ιταλική γλώσσα, παίζει πιάνο, κιθάρα και Hammond ενώ παράλληλα η σχεδόν αψεγάδιαστη φωνή του με αυτό το ταιριαστό ηχόχρωμα «συντροφεύει» τις πολυποίκιλες μελωδίες του. Μεσογειακά και Βαλκανικά στοιχεία μπλέκονται με πολύχρωμες νότες και ένας αέρας από jazzκαι bossanova επιρροές σε συνδυασμό με την απίστευτη χημεία με το κοινό, συνθέτουν το μαγικό αυτό μίγμα που τον κάνει έναν από τους καλύτερους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Να είστε όλοι καλά λοιπόν και ελπίζω να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή!

Β.Χ.


5 σχόλια:

  1. Αυτό που λέει, πιο χαμηλά Λόλα πιο χαμηλά Λόλα μαζί σου κι άλλο πέφτω χαμηλά για μένα είναι το τοπ του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαίρετος καλλιτέχνης! Καταφέρνει να δίνει ψυχή στα τραγούδια του και μην ξεχνάμε οτι η διασκευή του "Φίλαμε ακόμα" ήταν πολύ καλύτερη από το original "baciami ancora" του Jovanotti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταπληκτικος καλλιτεχνης !!!
    σε κανει να χαμογελας !!!!
    εχει να δωσει πολλα ακομα, η εκπομπη "μεσογειος" στο κρατικο καναλι με παρουσιαστη τον κωστη κριμα που δεν διαφημιστηκε αρκετα ωστε να ενημερωθει ο κοσμος και να την δει ηταν υπεροχη γεματη μουσικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O kos Maravegias einai pragmatika polu kalos kallitexnis, isos apo tous kaliterous neous kallitexnes stin ellada. Ta kommatia tou exoun piotita kai den einai emporika kai rixa tragoudakia!!!!!!! Thewrw tin kaliteri doulia tou to filame akoma, to opoio mou arese poly perisotero apo to prototipo tou 'baciami ancora'. Makari na mas prosferei gia poly kairo akoma toso wraia akousmata!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σαι καλά Βασίλη, για μένα είναι καλή αλλαγή γιατί τελευταία είχα πήξει πολύ στα ατμοσφαιρικά και στις γκοθιές χαχα! Θα τον ψάξω περισσότερο, αυτό το jazz-funk-pop(?) cocktail είναι ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή